sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Missä ulkoilevat vanhemmat?

Olen tätä ihmetellyt jo pidemmän aikaan. Meidän pihalla asuu todella paljon lapsiperheitä, kesäisin piha on aamusta iltaan täynnä leikkiviä lapsia, mutta harvemmin näkyy vanhempia. Meidänkin lapset saattavat kesäisin päästä itsekseen hetkeksi pihalle leikkimään, talvisin ei koska on niin pimeää.
Ymmärrän jos on kylmä ja sataa lunta ettei huvittaisi ulos lähteä lasten kanssa, mutta onko se parempi että lapset ovat koko päivän sisällä ja pahimmillaan katsovat telkkaria tai pelaavat ipadillä?!
Tiedän liian monta perhettä, jossa vanhemmat eivät ulkoile lastensa kanssa koskaan. Ulkoilut kuulemma hoidetaan päiväkodissa niin iltaisin ja viikonloppuisin ei tarvitse. Ja viikonloppuisin kuljetaan sitten autolla joka paikkaan ettei vahingossakaan saada raitista ilmaa.
Itse en henkilökohtaisesti pidä juuri talvesta ja kylmyydestä, voin myöntää että raskaan työpäivän jälkeen ei tekisi mieli lähteä lasten kanssa pulkkamäkeen tai luistelemaan. Välillä on pakko sanoa lapsille että tänään en vaan yksinkertaisesti jaksa, mutta jos tämä toistuisi useasti, olisi itselläni jo syyllinen olo. Kun ottaa vaan itseään niskasta kiinni ja lähtee lasten kanssa pihalle peuhaamaan, tulee itsellekin heti pirteämpi olo ja onko oikeeasti mitään mahtavampaa kuin nähdä lasten ilo ihan pienistä asioista kuten lumesta? Tai siitä että äitikin voi laskea pulkkamäkeä?
Oikeastaan ei tässäkään pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni vaan sen pitäisi olla ihan itsestään selvä asia.

Kuulin muutama viikko sitten ihan käsittämättömän lauseen naapuriltani, joka oli juuri saanut pienen koiranpennun. "Piti hommata meille koiranpentu ettei lapset pelaa vaan kaikki päivät niin pääsevät vähän ulkoilemaankin"
Kerrankin mäki menin hiljaiseksi...

Puistoissakin näkee nykyään aina vaan vähemmän porukkaa. Kesäisin on kyllä aina lapsia ja vanhempia, mutta talvet ovat kyllä aika hiljaisia. Monesti jos meillä on arkivapaa ja mennään puistoon niin saatetaan olla ainoat koko puistossa. Uskomatonta oikeasti!

Nyt haastan kaikkia vanhempia lähtemään ulos lastensa kanssa! Ja vielä mahtavempaa olisi jos vaikka jättäisi sen puhelimen kotiin ja leikkisi lapsensa kanssa!!!

-Mariella-

2 kommenttia:

  1. Totta.. Ja ajankohtainen asia. Itsekin muistan, oli ihan parasta kun vanhemmat tuli ulos meidän lasten kanssa!! Niitä muistoja en unohda koskaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on samanlainen ihana muisto ja haluan myös että saman saa omat lapseni :)

      Poista