sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Sisarrakkaus

Lapsillani on ikäeroa 1v 5kk ei siis kovin paljoa, mutta eron kyllä huomaa.
Ajattelin aina kun ikäeroa on niin vähän leikkisivät lapset kiltisti aina yhdessä... Väärin luulin!

Kun Vanessa oli pieni Tobias oli ihana pikku apulainen joka mm syötti ja viihdytti siskoaan.
Vanessa on nyt 4v ja Tobias täyttää pian 6v. Puistoissa niillä on aina tosi kivat leikit, on ihanaa nähdä kun Tobias pitää huolta siskostaan. Kotona on mahtavaa seurata heidän leikkejään jotka välillä kestävät tosi pitkään. Ihaninta on kun he pelleilevät niin paljon yhdessä, tulee itselleen niin onnellinen mieli kun kuulee heidän huoneestaan huutonaurua ja räkätystä!
 Mutta usein se menee myös näin: molemmat haluavat tehdä juuri sitä mitä toinen tekee ja sitten suututaan kun toinen ei anna. Tobias osaa ihanasti huudattaa Vanessaa, kun sillä on niin lyhyet hermot, että rupee huutamaan samantien. Tobiaksella menee myös nopeasti hermot jos Vanessa ei ymmärrä lautapelin sääntöjä. 
Jonkin aikaa on jo ollut tyttöjen ja poikien leikit ja ei enään juurikaan ole yhteisiä leluja.
Kun olin Tobiaksen kanssa puistossa, hän totesi "Mulla on tylsää, voikun Vanessa olisi nyt täällä"
Silloin rupesin miettimään että onneksi ei ole enempään ikäeroa, ehkä he eivät silloin leikkisi näinkään paljoa yhdessä.

Minulla ja veljelläni on suunilleen saman verran ikäeroa ja vieläkin muistan meidän huippuleikit ja mitä kaikkea jekkuiltiin yhdessä, teini-ikä kun tuli alkoi välit erkaantua, mikä on harmi!

Tobias on monesti sanonut että onneksi Vanessa selvisi hengissä sairaala-ajan , muuten joutuisin olemaan ihan yksin.
Itsekkin mietin, että jos hän olisi ainut lapsi kuinka paljon hän joutuisi itsekseen olemaan, minä ainakin myönnän että olen todella huono leikkimään lasten kanssa, mutta pelailla, askarella ja ulkoilla taas tykkään.
Loppujen lopuksi niistä on toisilleen seuraan aivan älyttömästi, mikä helpottaa meidänkin arkea paljon!

Vaikka nämä kaksi nahistelevatkin paljon, myös rakastavat ja välittävät toisistaan. On mahtavaa että heillä on toisensa, sisarrakkaus on ainutlaatuista <3
Onko Sinulla kokemusta sisarrakkaudesta? :)

-Mariella-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti