keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Ihanat kamalat sisarukset.

Katsoin tänään uusimman Marja Hintikka Liven, jossa puhuttiin sisaruksista.
Meidän lapsilla on ikäeroa 1v5kk. Tobias on nyt 6v ja Vanessa 5v. Luonteeltaan nämä vintiöt ovat aivan erillaisia. Vanessa on todella rohkea, liikunnallisesti luonnonlahjakkuus, ujostelee vieraita ihmisiä, suuttuu helposti, kiukuspäissään menee ovet paiskoen omaan huoneeseen, leikkii todella paljon itsekseen ja osaa hyvin leikkiä.
Tobias on erittäin aurinkoinen lähes aina, tykkää halaamisesta ja hellimisestä,  jossain tilanteissa on erittäin herkkä, pitää muista huolta, huomaavainen, sosiaalinen ja tykkää leikkiä mielummin kaverin kanssa.

Nyt on juuri menossa tämä vaihe että tapellaan joka ikisestä asiasta! Ja tämä on aika hermoja raastavaa. Tobias yrittää välillä höynäyttää Vanessaa. Aina halutaan leikkiä samalla lelulla ja Tobias osaa kyllä huudattaa Vanessaa ihan kiitettävästi. Molemmat huutavat toisilleen välillä pääpunaisena. Yritän useimmiten olla puuttumatta kinasteluun, jotta oppisivat itse sopimaan riitansa, aina ei kyllä jaksa tätä kinastelua kuunnella, varsinkaan kun se välillä alkaa heti aamusta kun lapset ovat silmänsä avanneet

Nämä sisarukset kyllä osaavat myös rakastaa toisiaan. Viimeksi kun Tobias oli yökylässä, Vanessa itki illalla kun oli niin ikävä veljeään, eikä uskaltanut nukkua ilman häntä vaan nukkui loppujen lopuksi meidän huoneessa.
Monesti lapset miettivätkin kuinka tylsää olisi olla ilman sisarusta. Loppujen lopuksi  tämä on maailman ihanin ja suloisin, erottamaton kaksikko <3


-Mariella-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti